postheadericon Wyjątkowy smak trawy cytrynowej

Trawa cytrynowa to roślina, która jest bardzo szeroko wykorzystywana w pracy kulinarnej różnego rodzaju. Przede wszystkim, stosuje się ją w daniach kuchni azjatyckiej takiej, jak chińska, tajska, czy też wietnamska. A to dlatego, że jej aromat może znacząco wzbogacić smak potrawy i nadać mu wyjątkowej świeżości i cytrusowego posmaku. Taki właśnie bowiem ma właśnie trawa cytrynowa i warto sobie z tego zdać sprawę. Doskonale skomponuje się więc z pikantnymi zupami i potrawami mięsnymi, czy też wegetariańskimi. Stosuje się ją także w przyprawianiu egzotycznych deserów, które poza słodyczą, dają nam poczuć także inne elementy, jak cytrusowy i lekko pikantny aromat. Możemy spróbować trawy cytrynowej nawet w naszych warunkach geograficznych, ponieważ ten element jest dostępny w sklepach z egzotycznymi potrawami i przyprawami, jak i w wielu hipermarketach spożywczych. Warto więc spróbować je wykorzystać, ponieważ smak trawy cytrynowej doskonale komponuje się z wieloma kontekstami potraw azjatyckich i nie tylko.

Leave a Reply

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Afrodyzjaki w kuchni
      Mówi się, że je się żeby żyć a nie żyje żeby jeść, ale przyznajmy szczerze, że jedzenie to jedna z przyjemniejszych czynności jakie wykonujemy na co dzień. Jedzenie poza zwykłą …
    • Załóż blog kulinarny
      Wielu z nas ma jakieś zainteresowania. Wiadomo, że nieraz dotyczą one zupełnie różnych dziedzin. Bez wątpienia wiele osób naprawdę lubi gotować. Nie ogranicza się to jedynie do gotowania z książką …