Trawa cytrynowa to roślina, która jest bardzo szeroko wykorzystywana w pracy kulinarnej różnego rodzaju. Przede wszystkim, stosuje się ją w daniach kuchni azjatyckiej takiej, jak chińska, tajska, czy też wietnamska. A to dlatego, że jej aromat może znacząco wzbogacić smak potrawy i nadać mu wyjątkowej świeżości i cytrusowego posmaku. Taki właśnie bowiem ma właśnie trawa cytrynowa i warto sobie z tego zdać sprawę. Doskonale skomponuje się więc z pikantnymi zupami i potrawami mięsnymi, czy też wegetariańskimi. Stosuje się ją także w przyprawianiu egzotycznych deserów, które poza słodyczą, dają nam poczuć także inne elementy, jak cytrusowy i lekko pikantny aromat. Możemy spróbować trawy cytrynowej nawet w naszych warunkach geograficznych, ponieważ ten element jest dostępny w sklepach z egzotycznymi potrawami i przyprawami, jak i w wielu hipermarketach spożywczych. Warto więc spróbować je wykorzystać, ponieważ smak trawy cytrynowej doskonale komponuje się z wieloma kontekstami potraw azjatyckich i nie tylko.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Proste przepisyProste przepisy
      Proste przepisy z pewnością będą w odpowiedni sposób uwarunkowane. Tutaj można mieć na uwadze chociażby elementy smażonych na patelni warzyw, które mogą być podawane z bardzo dobrym sosem, ale także …
    • Niepowtarzalne smaki z dzieciństwaNiepowtarzalne smaki z dzieciństwa
      Niejeden raz słyszy się opinie ludzi, którzy wyjechali z kraju. Tęsknią nie tylko za rodziną, ale bardzo często powtarzają, że tęsknią za smakiem polskiej kuchni. Niepowtarzalność smaku jest tak wyjątkowa, …