Trawa cytrynowa to roślina, która jest bardzo szeroko wykorzystywana w pracy kulinarnej różnego rodzaju. Przede wszystkim, stosuje się ją w daniach kuchni azjatyckiej takiej, jak chińska, tajska, czy też wietnamska. A to dlatego, że jej aromat może znacząco wzbogacić smak potrawy i nadać mu wyjątkowej świeżości i cytrusowego posmaku. Taki właśnie bowiem ma właśnie trawa cytrynowa i warto sobie z tego zdać sprawę. Doskonale skomponuje się więc z pikantnymi zupami i potrawami mięsnymi, czy też wegetariańskimi. Stosuje się ją także w przyprawianiu egzotycznych deserów, które poza słodyczą, dają nam poczuć także inne elementy, jak cytrusowy i lekko pikantny aromat. Możemy spróbować trawy cytrynowej nawet w naszych warunkach geograficznych, ponieważ ten element jest dostępny w sklepach z egzotycznymi potrawami i przyprawami, jak i w wielu hipermarketach spożywczych. Warto więc spróbować je wykorzystać, ponieważ smak trawy cytrynowej doskonale komponuje się z wieloma kontekstami potraw azjatyckich i nie tylko.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Coraz więcej Polaków spożywa regularnie owoce
      Z najnowszych badań przeprowadzonych przez specjalistów wynika, że coraz więcej Polaków spożywa regularnie owoce i to nawet kilka razy dziennie. Wiadomość ta jest niezwykle optymistyczna, ponieważ stawia nasz naród w …
    • Lekka kolacja
      Kolacja jest czasem, kiedy w praktyce nie powinno się opychać. Przed snem nie powinno się jeść niczego, aby umożliwić odpoczynek organizmowi. Lekka kolacja powinna kończyć się około godzinki przed pójściem …