Dlaczego bardzo często jest tak, że choć lubimy jedzenie restauracyjne, to z chęcią wracamy do domu na proste i klasyczne potrawy? Dlaczego smak domowych potraw przemawia do nas w tak dużym stopniu? Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta: domowe jedzenie zazwyczaj przygotowane jest z dużą starannością i choć nie używa się przy jego tworzeniu zbyt dużej ilości przypraw, to okazać się może, że w prostocie oraz dobrym nastawieniu tkwi klucz do sukcesu. Dlatego też, kuchnia naszej babci, czy też inne tego typu rozwiązania spotkają się zawsze z dobrym przyjęciem, a my będziemy wracać do tego, co przygotowane jest w domu. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest również fakt, iż potrawy domowe zazwyczaj przygotowują się dłużej, bo mamy na to czas. Dlatego też, mięso marynuje się dłużej, bigos domowy leży czasami i się „przegryza” przez kilkanaście dni, a farsz do pierogów jest doprowadzony do perfekcji. Dlatego też, choć jedzenie restauracyjne może mieć dobry smak, to tego z domu na pewno nigdy nie przebije do końca.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Sałatka na specjalną okazjęSałatka na specjalną okazję
      Na specjalną okazję, gdy odwiedzą nas znajomi, na przyjęcie urodzinowe czy przyjazd rodziny, możemy przygotować przepyszną makaronową sałatkę! będą nam potrzebne takie składniki, jak: 15dag makaronu, 7dag łuskanych orzechów włoskich, …
    • Finezja w serwowanych daniachFinezja w serwowanych daniach
      Odrobina szaleństwa jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Również w przygotowywanych daniach. Dzięki temu, że będziemy testowali różnego rodzaju składniki i dodatki, można będzie uzyskać niezwykle dobre efekty. Każdy będzie się zachwycał …