Kulinarne potrawy są robione z różnych rodzajów mięs i można robić je właśnie z cielęciny, wieprzowiny i z dziczyzny. Opłukane mięso po wyjęciu kości naciera się czosnkiem najlepiej roztartym z solą, wiąże się je sznurkiem i obsmaża się je w rondlu ze wszystkich stron na tłuszczu najlepiej na smalcu. Następnie wkłada się taki mięso do odpowiednio dużego garnka i tam podlewa się je wodą ,daje się tłuszcz, przykrywa się je i zaczyna się duszenie mięsa. Podczas duszenia mięso trzeba odwracać a kiedy staje się ono już zupełnie miękkie dodaje się ziele angielskie, i liście laurowe. Następnie wyciągamy ją z garnka odwija się ją ze sznurka i można kroić ją w plasterki o znacznej grubości w zależności od potrzeb. Pieczeń cielęca można podawać z sosem naturalnym oraz z ziemniakami i sałatą dzięki temu mamy kulinarne dzieło i pyszny obiad. Warto też dodać, że do pieczenie wołowej nie używa się czosnku ale za to można dodać grzyby suszone co znacznie podkreśli wartości smakowe. Do wieprzowiny również nie dajemy czosnku ale za to cebulę i majeranek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kuchnia w przedszkolachKuchnia w przedszkolach
      Przedszkola, mają swoją własną, niebywale interesującą kuchnię. Musi być w niej zawarte bardzo wiele cennych dodatków, jakie są powiązane z prowadzeniem podstawowych dań, a tym samym, które pomagają im się …
    • Właściwa ścieżka karieryWłaściwa ścieżka kariery
      Bardzo często rodzina widząca, że młody człowiek chętnie garnie się do gotowania i sam robi zakupy, aby przygotować coś ciepłego i smacznego na powrót reszty członków rodziny, wspiera go w …