postheadericon Pieczeń duszona

Kulinarne potrawy są robione z różnych rodzajów mięs i można robić je właśnie z cielęciny, wieprzowiny i z dziczyzny. Opłukane mięso po wyjęciu kości naciera się czosnkiem najlepiej roztartym z solą, wiąże się je sznurkiem i obsmaża się je w rondlu ze wszystkich stron na tłuszczu najlepiej na smalcu. Następnie wkłada się taki mięso do odpowiednio dużego garnka i tam podlewa się je wodą ,daje się tłuszcz, przykrywa się je i zaczyna się duszenie mięsa. Podczas duszenia mięso trzeba odwracać a kiedy staje się ono już zupełnie miękkie dodaje się ziele angielskie, i liście laurowe. Następnie wyciągamy ją z garnka odwija się ją ze sznurka i można kroić ją w plasterki o znacznej grubości w zależności od potrzeb. Pieczeń cielęca można podawać z sosem naturalnym oraz z ziemniakami i sałatą dzięki temu mamy kulinarne dzieło i pyszny obiad. Warto też dodać, że do pieczenie wołowej nie używa się czosnku ale za to można dodać grzyby suszone co znacznie podkreśli wartości smakowe. Do wieprzowiny również nie dajemy czosnku ale za to cebulę i majeranek.

Leave a Reply

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kulinarny zawrót głowyKulinarny zawrót głowy
      Testując różnego rodzaju przepisy, wprowadza się do swojej kuchni pełną różnorodność. Dzięki temu, na pewno nigdy nie znudzi nam się ani gotowanie, ani jedzenie przygotowywanych przez siebie potraw. Taka sytuacja …
    • Proste i smaczneProste i smaczne
      Gotowanie to coś, co nie każdy lubi. Wszyscy jednak musimy przygotowywać posiłki każdego dnia. Nie wszystkich bawi siedzenie godzinami w kuchni. Znacznie bardziej odpowiada nam to, żebyśmy po ciężkim dniu …