postheadericon Pieczeń duszona

Kulinarne potrawy są robione z różnych rodzajów mięs i można robić je właśnie z cielęciny, wieprzowiny i z dziczyzny. Opłukane mięso po wyjęciu kości naciera się czosnkiem najlepiej roztartym z solą, wiąże się je sznurkiem i obsmaża się je w rondlu ze wszystkich stron na tłuszczu najlepiej na smalcu. Następnie wkłada się taki mięso do odpowiednio dużego garnka i tam podlewa się je wodą ,daje się tłuszcz, przykrywa się je i zaczyna się duszenie mięsa. Podczas duszenia mięso trzeba odwracać a kiedy staje się ono już zupełnie miękkie dodaje się ziele angielskie, i liście laurowe. Następnie wyciągamy ją z garnka odwija się ją ze sznurka i można kroić ją w plasterki o znacznej grubości w zależności od potrzeb. Pieczeń cielęca można podawać z sosem naturalnym oraz z ziemniakami i sałatą dzięki temu mamy kulinarne dzieło i pyszny obiad. Warto też dodać, że do pieczenie wołowej nie używa się czosnku ale za to można dodać grzyby suszone co znacznie podkreśli wartości smakowe. Do wieprzowiny również nie dajemy czosnku ale za to cebulę i majeranek.

Leave a Reply

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Obiady abonamentowe koszalin
      Głodny w pracy? Jest rozwiązanie. Wstałeś rano i jedyna rzecz jaką zdążyłeś zrobić to podstawowa higiena i szybkie wypicie kawy. Zresztą do świeżości w biurze Jeszce Ci daleko, ponieważ przez …
    • Żeby gotowanie było przyjemnością
      Obowiązki posiada każdy z nas. Dotyczą one często różnych zadań i różnej ich ilości. Oczywiste jest jednak to, że każdy z nas do życia potrzebuje jedzenia. Zatem każdego dnia musimy …