Kulinarne potrawy są robione z różnych rodzajów mięs i można robić je właśnie z cielęciny, wieprzowiny i z dziczyzny. Opłukane mięso po wyjęciu kości naciera się czosnkiem najlepiej roztartym z solą, wiąże się je sznurkiem i obsmaża się je w rondlu ze wszystkich stron na tłuszczu najlepiej na smalcu. Następnie wkłada się taki mięso do odpowiednio dużego garnka i tam podlewa się je wodą ,daje się tłuszcz, przykrywa się je i zaczyna się duszenie mięsa. Podczas duszenia mięso trzeba odwracać a kiedy staje się ono już zupełnie miękkie dodaje się ziele angielskie, i liście laurowe. Następnie wyciągamy ją z garnka odwija się ją ze sznurka i można kroić ją w plasterki o znacznej grubości w zależności od potrzeb. Pieczeń cielęca można podawać z sosem naturalnym oraz z ziemniakami i sałatą dzięki temu mamy kulinarne dzieło i pyszny obiad. Warto też dodać, że do pieczenie wołowej nie używa się czosnku ale za to można dodać grzyby suszone co znacznie podkreśli wartości smakowe. Do wieprzowiny również nie dajemy czosnku ale za to cebulę i majeranek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Niecodzienna kolacja dla dwojgaNiecodzienna kolacja dla dwojga
      Każdy na pewno chciałby w jakiś sposób zaskoczyć swojego partnera czy partnerkę. Czasami wymagana jest do tego odpowiednia wiedza i przygotowanie. Zwykle to kobiety przygotowują romantyczne kolacje, które są dopiero …
    • Catering na event poznańCatering na event poznań
      Catering Poznań. Catering na event poznań podejmie każdego rodzaju zlecenie.Oferujemy usługi cateringowe na spotkania różnego rodzaju: od biznesowych po kameralne rodzinne. Wyróżniamy się dokładnością, szybkością, dużą ofertą potraw, deserów i …