Na specjalną okazję przygotujmy dla naszych gości omlet z warzywami i oregano. Całe danie, a raczej przygotowanie go, zajmie nam około 20 minut, tak więc nie dużo, a nasi goście będą zachwyceni daniem, które podany na stół. Oczywiście omlet z warzywami, traktujemy jako przystawkę – nie jako danie główne. Potrzebne nam będzie: 6jaj, papryka, 20dag szynki, 6pieczarek, mała cebula, 200ml mleka, pieprz biały (mielony), sól, gałka muszkatołowa i jedna łyżeczka oregano. Jajka wbijamy do miseczki o dodajemy do nich mleko, sól i oregano. Całość dobrze, mieszamy, na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wlewamy wymieszane jajka, następnie pokrojone warzywa, pieczarki i szynkę równomiernie rozkładamy na jajkach, nie mieszamy! Całość posypujemy lekko białym pieprzem i zmieloną odrobiną gałki muszkatołowej. Całość smażymy około 10 minut, na małym ogniu. Wkładamy teraz patelnię do rozgrzanego piekarnika. Po 5 minutach posypujemy startym serem i pieczemy dalej. Kiery zauważymy, że ser się rozpuścił i nabrał złotego koloru, wyjmujemy patelnię i delikatnie przekładamy omlet na talerz. Gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Omlet z warzywami. Pyszności!
      Na specjalną okazję przygotujmy dla naszych gości omlet z warzywami i oregano. Całe danie, a raczej przygotowanie go, zajmie nam około 20 minut, tak więc nie dużo, a nasi goście …
    • Skup oleju posmażalniczego
      Skup oleju posmażalniczego. Jeżeli ktoś prowadzi jakiś punkt gastronomiczny, to z pewnością wie, że nie jest to proste. Nie chodzi tu tylko o ilość pracy, jaką trzeba włożyć w taką …