Wiele osób twierdzi, że brytyjska kuchnia jest jedną z najmniej atrakcyjnych na świecie. I rzeczywiście, wiele jest w tym prawdy, co potwierdza choćby fakt, iż potrawy z kuchni angielskiej, szkockiej, czy też walijskiej rzadko kiedy pojawiają się na stołach całego świata. Jedynie potrawy śniadaniowe takie, jak na przykład tosty z jajkiem i bekonem przebiły się i zapadają w pamięć, jako smaczne. Dlaczego więc kuchnia brytyjska nie zyskuje na popularności? Ponieważ wiele jej dań wygląda dość dziwnie – jak choćby pudding z krwi wieprzowej, czy też inne tego typu rozwiązania. Jednakże, z całą pewnością w kuchni angielskiej znaleźć możemy także wiele bardzo smacznych i ciekawych potraw, które z łatwością włączymy do naszej kuchni. I to jest tutaj kwestia najważniejsza, o której zdecydowanie warto pamiętać. Ponadto, pamiętajmy też, że słynne Fish and chips, a więc ryba z frytkami, to potrawa angielska i to tu sięga jej rodowód. Dlatego też, z całą pewnością warto bliżej przyjrzeć się specjałom z brytyjskiej kuchni, by je lepiej zrozumieć.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Przepisy kulinarne
      Gotowanie wcale nie jest takie trudne, jak się niektórym wydaje. Wręcz przeciwnie. Gotowanie może stanowić bardzo przyjemną czynność. Wszystko zależy jednak od naszego podejścia do gotowania. Wiele osób od razu …
    • Potrawy i kulinarne specjały
      Każdy z nas z pewnością lubi gotować i dobrze zjeść. Gotowanie może być dla wielu z nas przyjemnością, ale i wielką pasją. W dzisiejszych czasach w naszym kraju, ale i …