W naszej kuchni, kuchni polskiej przysmakiem wielu jest czernina. Jest to zupa sporządzana na kaczej krwi, z dodatkiem cukru i octu. Może być podawana z makaronem lub gotowanymi ziemniakami. Jako dodatek można tez dodać gruszki w occie lub różne suszone owoce. Na wielu forach internetowych smakosze tego danie wychwalają je pod niebiosa. Wymieniają się swoimi własnymi przepisami. Opowiadają co zrobić, by uzyskać jeszcze lepszy smak i aromat. Nie wiem jednak co oni w niej widzą. Wiadomo są gusta i guściki, aczkolwiek nie wyobrażam sobie siebie nad talerzem tego dania. Na sam widok już mnie odstrasza, a jak już sobie pomyślę z czego to jest zrobione, to dostaję konwulsji. Zastanawiam się kto wymyślił taki rodzaj potrawy. Przecież to tak samo jak by ktoś pił własną krew z dodatkiem rosołu i cukru z octem. Myślę jednak, ze o gustach nie powinno się dyskutować, więc lepiej swe własne przemyślenia zostawię dla siebie, a wszystkim smakoszom życzę smacznego podczas konsumpcji czerniny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Strony
Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Dostęp do bieżącej wody i kanalizacji w kuchniDostęp do bieżącej wody i kanalizacji w kuchni
      W każdej kuchni wykonywane czynności związane z przyrządzaniem potraw i zmywaniem naczyń należy do rzeczy bardzo ważnych. Prawidłowość ich wykonywania zależy w dużym stopniu od wyposażenia kuchni w urządzenia zaopatrujące …
    • By potrawa miała smakBy potrawa miała smak
      Niejednokrotnie człowiek decyduje się na to, aby w samodzielny sposób wykonać dane zadanie. Jednakże, nie zawsze człowiek ma odpowiednie pojęcie na temat tego, jak dane zadanie wykonać. Co zatem i …